Nieuws

Hoeveel kost een huis met 3 slaapkamers in jouw gemeente?

Hoeveel kost een huis met drie slaapkamers? De vraagprijzen verschillen sterk per gemeente. De mediaanprijs in België bedraagt 229.000 euro, maar achter dat bedrag gaan grote regionale verschillen schuil.
Lees hier welke vraagprijs je mag verwachten voor een woning met drie slaapkamers in jouw gemeente. Een huis met drie slaapkamers geldt als de typische, modale gezinswoning. Groter dan een startersappartement of -huisje, maar zeker nog geen villa.
En dus biedt de gemiddelde prijs van een huis met drie slaapkamers een interessant inzicht in de betaalbaarheid van steden en gemeenten. Uiteraard zijn niet alle drieslaapkamerwoningen precies even groot of kwalitatief. Om te zien en te ervaren of je ook echt waar voor je geld krijgt, is er maar een oplossing: voldoende woningen bezichtigen.

Grote verschillen

De verschillen tussen gemeenten zijn erg groot. We zoomen in op de mediaanprijs: de mediaan is de middelste waarde in een reeks, en dus ligt de helft van de waarden boven de mediaan en de andere helft eronder. Terwijl die in de Brusselse gemeenten Etterbeek en Elsene meer dan 400.000 euro bedraagt, betaal je in de Westhoek of in Limburg vaak zelfs niet de helft van dat bedrag.

De duurste locaties zijn uiteraard de grote steden, zoals Brussel, Antwerpen en Gent. Over het algemeen is de Vlaamse Ruit, het sterk verstedelijkte gebied tussen deze steden, het duurst. Maar ook Waals-Brabant en het noorden van West-Vlaanderen – de streek rond Brugge – zijn niet bepaald goedkoop.

Betaalbaar wonen kun je dan weer in Kortrijk en de Westhoek, Limburg, en in het merendeel van Wallonië.

Wat is de prijs in jouw gemeente?

Zoek zelf op wat de mediaanprijs van een huis met 3 slaapkamers bedraagt in jouw gemeente. Klik hier voor de interactieve kaart.

Bron: Logic-Immo